Girişimciliğe olan ilgi son yıllarda, özellikle ülkemizde hızla artıyor. Bunun en büyük nedeni olarak teknolojinin gelişmesi ve ülkemizdeki genç nüfusun yoğunlukta olması gösterilebilir. ile ilgili planlar yapan pek çok kişi, girişimcilik kitabı vesilesiyle bilgi edinmeye çalışıyor. Fakat ülkemizdeki pek çok kayda değer girişimcilik kitabının yabancı kitaplardan Türkçeye çevrilmiş olması, yabancı ülkelerde yaşayan yazarların, yaşadıkları ülkedeki şartlara göre yazmış olması nedeniyle pek çok , ülkemiz girişimci adaylarına kayda değer faydalar sağlamıyor.

Günümüzde girişimciliğe en fazla imkan tanıyan alan hiç şüphesiz ki bilişim. Zira bilişim alanındaki girişimler, diğer pek çok girişime nazaran daha düşük miktarlarda sermayeye ihtiyaç duyup daha etkili olma potansiyeline sahip. Bilişim ile alakası olmayan bir girişimde bulunacak olunsa dahi, söz konusu bilişim ile alakalı olmayan girişimde başarılı olabilmenin yolu da bir internet sitesi kurmak, dijital pazarlama yapmak gibi sayılabilecek pek çok bilişim ile alakalı yoldan geçiyor. Dolayısıyla bilişim, mutlaka girişimcilik ile dolaylı yoldan ya da direkt olarak alakalı hale geliyor.

Girişimcilik Kitapları

Yazının başında da belirttiğimiz üzere, ülkemizdeki pek çok yabancı yazarlara ait ve yabancı yazarların yaşadıkları ülke şartlarına göre yazılmış kitaplar. Dolayısıyla girişimciliğin en önemli unsuru olan ülkemizdeki ekonomik ve sosyoekonomik şartlarına hitap etmiyor. Elbette içeriklerinde kayda değer ve global, girişimciliğe dair bilgiler yer alıyor fakat bu bilgiler, bilinmesi gereken asıl unsurların yanında yetersiz kalabiliyor.

Girişimciliğe ve bir girişimde başarılı olmaya dair unsurlar sürekli değişmekte ve gelişmekte olması nedeniyle, bugün çıkarılan bir girişimcilik kitabı birkaç yıl sonra geçerliliğini yitirebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra günümüzde pek çok “girişimcilik kitabı” adı altında “ kitabı” bulunuyor. Zira pek çok girişimcilik kitabında bir kişisel gelişim kitabında olduğu gibi, başarılı girişimcilerden örnekler veriliyor ve hikayeleri anlatılıyor. Dolayısıyla bir girişimde başarılı olmaya dair kayda değer yol gösteren girişimcilik kitabı bulunmuyor.

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Girişimcilik KitaplarıBilinmeyen Bilişim kitabının bir girişimcilik kitabı olarak en büyük özelliği, girişimcilerin başarısında önemli rol oynayan bilişim ile iç içe olmasıdır. Dolayısıyla sadece bilişim alanına yönelik girişimler için bilgiler barındırmasının yanı sıra, bilişim ile alakalı olmayan girişimler içinde kayda değer bilgiler yer almaktadır.

Bir diğer en önemli özelliği ise Türkiye ‘deki ekonomik, sosyoekonomik ve girişimcilik unsurlarını ele alarak girişimciliğe dair bilgiler yer almaktadır. Bu nedenle direkt olarak Türkiye ‘deki girişimcilere ve girişimcilik ile ilgilenenlere hitap etmektedir.

Girişimciliğe ve bir girişimde başarıya ulaşmaya dair unsurların sürekli değişmesinin ve gelişmesinin bilincinde olunarak, uzun yıllar sonrasına hitap edecek şekilde kaleme alınması, bir diğer önemli özellik.

Ayrıca Bilinmeyen Bilişim, girişimcilik kitabı adı altında değildir. Zira içerisinde hem bilişim, hem girişimcilik hem de kişisel gelişim konularına sahiptir. Dolayısıyla içerisinde direkt olarak bilişime, kişisel gelişime ve girişimciliğe yönelik bilgiler yer almaktadır.

SONUÇ

Netice olarak Bilinmeyen Bilişim kitabı, direkt olarak ülkemiz girişimcilerin ihtiyaç duyacağı bilgiler barındırmaktadır. Girişimcilikte başarılı olma gereksinimleri, ülkemiz ekonomik ve sosyoekonomik şartları doğrultusunda yazılmış olan bir kitaptır.

Bilinmeyen Bilişim kitabına sahip olmak için buradan buyurun; http://www.bilinmeyenbilisim.com/#siparis